Ajankohtaista

 

 

 

Jäsenkunnat ovat sopineet Itä-Suomen päihdehuollon kuntayhtymän purkamisesta

Vuonna 1928 Savon Työlaitoksena perustettu Itä-Suomen päihdehuollon kuntayhtymä puretaan. Viimeisimmät kuntayhtymän 36 jäsenkunnan valtuustoista hyväksyivät purkusopimuksen kesäkuussa 2019. Kesällä ja syksyllä kuntayhtymä on kerännyt purkusopimukseen yli 60 allekirjoitusta. Jäsenkuntien päätökset ovat allekirjoitusten myötä toimeenpanokelpoisia.

Purkusopimuksen hyväksymisessä oli kyse enää hallinnollisesta – joskin välttämättömästä – muodollisuudesta. Kuntayhtymän palvelutuotanto Tuustaipaleen kuntoutumiskeskuksessa on siirretty jo vuoden 2018 alusta muulle toimijalle ja sittemmin lopetettu. Myös kuntayhtymän omaisuus on käytännössä kokonaan myyty. Kuntayhtymän arkiston on sovittu siirrettävän jatkosäilytykseen pääasiassa Mäntyharjun kuntaan.

Purkutyö etenee siten, että kuntayhtymä valmistelee jäsenkuntien hyväksyntään loppuselvityksen. Kun jäsenkunnat ovat hyväksyneet loppuselvityksen valtuustoissaan ja asia on kuntayhtymässä todettu, kuntayhtymä purkautuu eli lakkaa oikeushenkilönä olemasta. Sen jälkeisistä hallinnollisista toimenpiteistä, kuten viimeisestä tilinpäätöksestä, vastaa Mäntyharjun kunta. Jäsenkuntien peruspääomaosuudet palautettaneen jäsenkuntiin loppuvuodesta 2021.

Kuntayhtymän jäsenkunnat maakunnittain ovat:

Etelä-Savo (11) Enonkoski, Heinävesi, Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa, Pieksämäki, Puumala ja Sulkava
Keski-Suomi (2) Hankasalmi ja Joutsa
Kymenlaakso (2) Kotka ja Kouvola
Pohjois-Karjala (1) Kitee
Pohjois-Savo (17) Iisalmi, Kaavi, Keitele, Kiuruvesi, Kuopio, Leppävirta, Pielavesi, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Varkaus, Vesanto ja Vieremä
Päijät-Häme (3) Hartola, Heinola ja Sysmä

Purkusopimus.pdf

Lisätietoja:

kuntayhtymän johtaja Janne Tapola
p. 040 828 7706
janne.tapola@tuustaipale.fi