Ajankohtaista

 

 

 

Itä-Suomen päihdehuollon kuntayhtymä historialliseen muutokseen

07.12.2017

Itä-Suomen päihdehuollon kuntayhtymän yhtymävaltuusto kokoontui 28.11.2017 tekemään historiallisen päätöksen.

Yhtymävaltuusto päätti Mäntyharjulla Etelä-Savossa sijaitsevan Tuustaipaleen kuntoutumiskeskuksen palvelutuotannon ja henkilöstön siirrosta Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymälle (Essote) vuoden 2018 alusta. Muutoksessa siirtyy vuosikymmenten kokemus päihdehuollon laitos- ja asumispalveluista. Essote jatkaa päihdepalveluiden tuottamista kuntayhtymän tiloissa.

Päihdehuollon johtaja Janne Tapolan olo on helpottunut: ”Pienen, julkisen sote-toimijan elämä on ollut melkoista tasapainoilua. Nyt Essote pääsee kehittämään laaja-alaisesti palveluita päihdeasiakkaiden ja heidän läheistensä tueksi.”

 

Suomi100-juhlavuoden hengessä kuntayhtymä lahjoittaa 4,4 hehtaarin rauhoitetun luonnonsuojelualueen Mäntyharjun Niinimäen kylän Jussilan tilasta Metsähallitukselle. Alue on osa Suomen Natura 2000 -verkoston Mäntyharjun reitin kosket -nimistä kohdetta.

Kuntayhtymä päätti myös 16,8 hehtaarin määräalan laittamisesta myyntiin Mäntyharjulta Saarva-järven rannalta.

 

Yhtymävaltuusto päätti uusista luottamushenkilöistä. Yhtymävaltuuston puheenjohtajistossa jatkavat puheenjohtaja Sami Räsänen Kuopiosta, I varapuheenjohtaja Aki Parkkonen Kiteeltä ja II varapuheenjohtaja Liisa Torniainen Mäntyharjulta. Yhtymähallituksen puheenjohtajistossa jatkavat puheenjohtaja Juha Kontinen Mikkelistä ja varapuheenjohtaja Maija Kaalimaa Kiteeltä.

Yhtymähallituksen varsinaisina jäseninä jatkavat Anna Vauhkonen Heinävedeltä ja Erkki Aali Varkaudesta sekä uusina aloittavat Petri Segerholm Kotkasta, Johanna Huisko Juvalta, Reijo Kytölä Suonenjoelta ja Liisa Kuoksa Mäntyharjulta.

Tapola toivottaa niin uudet kuin jatkavatkin luottamushenkilöt tervetulleiksi mukaan työhön. Erityisenä tavoitteena on saada osakaskunnat miettimään kuntayhtymän tulevaisuutta.

Palvelutuotannon pois siirtymisen jälkeen kuntayhtymään jäävät neljä työntekijää keskittyvät kiinteistöjen hoitoon ja vuokraustoimintaan, metsä- ja muun omaisuuden järjestelyihin sekä hallinnolliseen työhön. ”Savottaa riittää”, kiteyttää Tapola.

 

Lisätietoja: Päihdehuollon johtaja Janne Tapola, p. 040 828 7706, janne.tapola(a)tuustaipale.fi.